Supermotard – lekent, svingvilling og praktisk!

Kategorien supermotard er ikke lenger en nyhet i seg selv, men det er fortsatt den siste store og populære motorsykkelgrenen som er kommet på markedet. Og det har sin gode grunn, rettere sagt to gode grunner; Supermotard er for det første utrolig moro. Kjøreopplevelsen er som å pakke alle de forestillinger man har om motorsyklisme inn i en hendig pakke. Svingvillig og lekent, med dype nedbrekk eller med sladd, med stoppies eller wheelies.

Men samtidig er det et utrolig praktisk kjøretøy, helt på høyde med scooteren til daglig bruk. Supermotarden har riktignok ikke det praktiske bagasjerommet som scootere har. Til gjengjeld sitter man høyt med god oversikt i trafikken. Og hjulene er store og fjæringsveien lang nok til å passere selv grove hindringer uten særlig problem. Lettvint!

Kort fortalt er supermotarder en variant av våre offroadere som har fått 17-toms asfalthjul i stedet for de store offroadhjulene. Men merk at også dempere, bremser og design er nøye tilpasset de kravene man setter til asfaltkjøringen. For det er nettopp det som skiller Derbi fra de fleste av våre konkurrenter, at vi vet hva vi driver med og skreddersyr syklene til sitt bruk.